Met alle versoepelingen zie je ook dat festivals er weer hoop in hebben. Op de site van Festivalfans staat:

Sinds het garantiefonds is opgezet door de overheid kunnen festivalorganisaties weer evenementen plannen ná 1 juli. Na deze datum worden de kosten namelijk (deels) gedekt mocht een festival tóch niet doorgaan.

Door deze maatregel hebben veel organisaties hun festival verplaatst naar bijv. augustus of september. Voor juli staan er dus weinig festivals gepland, maar de maanden daarna is het programma bomvol. Hopelijk kunnen we komende zomer weer genieten van de lekkerste festivals! Check op deze pagina welke festivals je graag mee zou pakken.

Zo heb je dit jaar (als alles doorgaat) o.a. Harmony of Hardcore, 7th Sunday, North Sea Jazz Downtown, Lowlands, Down the Rabbit hole en er zullen nog vele volgen.

Ook in België mag vanaf 30 juli weer festivals gegeven worden. Dus snel alles inhalen dit jaar.