Het verhaal achter het nummer “Jump” van Van Halen is nog steeds niet helemaal duidelijk. David Lee Roth heeft al verschillende verhalen gegeven hierover. Het verhaal wat waarschijnlijk waar is, gaat over iemand die zelfmoord pleegt.

David Lee Roth zag een nieuws item over een man die van een gebouw af wilde springen (Gedachten van David Lee “Might as well Jump”).

Je hoort Eddie van Halen spelen op een Oberheim OB-Xa synthesizer tijdens het zo bekende pianoriff van Jump. Wist je dat Eddie van Halen is opgeleid voor klassiek piano? Gitaar spelen deed hij pas later, als tiener.

Het gebruik van een synthesizer tijdens dit nummer heeft nogal voor wat discussies geleid. Eddie wilde het graag gebruiken, maar David Lee zag het niet zitten. Hij had liever een gitaar als lead gehad. Een synthesizer zou te commercieel zijn.

Uiteindelijk was dit wel de eerste nummer 1 hit in Amerika. Het nummer kwam uit in december 1983 en staat op hun “1984” album.