Op 11 juni komt de 29 jarige Wolfgang Van Halen met zijn eerste solo album: Mammoth WVH. Wolfgang Van Halen was de bassist bij Van Halen EN de zoon van de overleden Eddie Van Halen. Vijf weken na de dood van zijn vader bracht hij , in November, het eerste nummer van dit album uit: Distance.

Het is een solo album maar de band bestaat uit de overgebleven leden van Van Halen. Vanavond hebben ze hun debuut op de Jimmy Kimmel Live! show en morgenochtend spelen ze een akoestische versie van Distance op de” op de Amerikaans ochtend nieuws- en praatprogramma Today.

Het album Mammoth WVH zal 14 nummers bevatten:

1. “Mr. Ed”
2. “Horribly Right”
3. “Epiphany”
4. “Don’t Back Down”
5. “Resolve”
6. “You’ll Be the One”
7. “Mammoth”
8. “Circles”
9. “The Big Picture”
10. “Think It Over”
11. “You’re to Blame”
12. “Feel”
13. “Stone”
14. “Distance” (Bonus Track)

Hieronder zie het albumcover en kun je luisteren naar het nummer Distance